Grondwerk

De eerste werkzaamheden in een nieuw aan te leggen tuin is vaak het grondwerk. Denk hierbij aan:

  • het aanvullen van een beschoeiing en uitgraven van een vijver of waterpartij;
  • op plaatsen waar bestrating komt de grond uitgraven en het zand aanbrengen;
  • het ingraven van grondkabels en drainage;
  • het grondniveau op de juiste hoogte brengen.

Dit werk wordt vaak verricht met behulp van een minikraan ed. Dit werkt makkelijker en het werk is sneller klaar.

Naar boven


Bestrating

Bestrating aanleggen is een groot onderdeel van het totale plaatje rondom de woning of bedrijf. Bestrating waar auto`s of andere zware voertuigen overheen rijden worden altijd voorzien van een stabiele ondergrond. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een laag afgetrilde puinkorrels op gronddoek met een klein laagje zand eroverheen, zodat het zo min mogelijk inklinkt. Bij terrassen en looppaden wordt alleen (afgetrild) zand gebruikt. Ook word er gekeken naar de juiste afwatering, soms met behulp van afwateringsputjes.
Voor herbestratingswerkzaamheden kunt u ook Patrick Baas Tuinen inschakelen. Nieuwe bestratingsmaterialen worden meestal door Doodeman Sierbestrating geleverd, waar we een jarenlange goede samenwerking mee hebben.

Naar boven


Houtwerk

Houtwerk Houtwerk is heel divers. Het plaatsen van een beschoeiing, vlonder, pergola, schutting, poort, tuinhuis of het plaatsen van een speeltoestel behoren allemaal tot de werkzaamheden. Een beschoeiing wordt uitgevoerd met hardhout vanwege een lange levensduur. Door gebruik te maken van een beschoeiing, maak je beter gebruik van de beschikbare ruimte. Een pergola, schutting of ander hekwerk kan van diversen soorten hout worden gemaakt, afhankelijk van de bestaande situatie en de wens van de klant. Ook worden er tuinhuisjes geplaatst. Dit kan een kant en klaar bouwpakket zijn of een op maat gemaakt bouwwerk.

Naar boven


Beplanting

Beplanting is meestal de laatste schakel in de tuin en maakt het geheel af. Zo kan je hagen planten voor bijvoorbeeld de erfafscheiding, maar kan ook extra accenten aan de tuin geven. Borders kunnen worden aangeplant met bloeiende planten, afgewisseld met groenblijvende elementen, wat de tuin in de winter ook een mooi beeld geeft. Bomen mogen ook niet ontbreken in een mooi aangelegde tuin. Het geeft hoogte en diepte in de tuin. Ook kan je op een natuurlijke manier schaduw en/of privacy creƫren. De beplanting wordt afgenomen van een groothandelscentrum die een breed assortiment aanbiedt en een goeie kwaliteit.

Naar boven